Lue Viimeistä murua myöten -blogisti Saara Atulan henkilökuva täältä!

Ainekset

  • 12 pyöreää perunarieskaa 
  • 250g leipäjuustoa (tai vegaaniseen versioon tofua) 
  • noin 3 rkl mangochutneya 
  • 200g tuorejuustoa

Pinaattitahna

  • 70g tuorepinaattia 
  • 1 iso valkosipulikynsi 
  • 2 tl tomaattipyrettä 
  • 1 tl juustokuminansiemeniä (tai ½ tl juustokuminajauhetta) 
  • 1½ tl inkivääritahnaa 
  • ripaus suolaa 
  • 1 rkl oliiviöljyä 

 

Retkelle tarvittavat välineet: Halsteri helpottaa leipien paistamista, sillä etäisyyttä tulesta on helpompi säädellä. Leivät voi hyvin myös paistaa nuotioritilällä.

Valmista kotona: Valmista pinaattitahna: keitä pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Kuori ja valkosipulinkynsi ja leikkaa karkeasti osiin. Soseuta pinaattitahnan ainekset keskenään. 

Voitele kukin rieskapala tuorejuustolla. Levitä alle tulevalle rieskapalalle tuorejuuston päälle reilu 1 rkl pinaattitahnaa ja kanneksi tulevalle rieskalle reilu 1 tl mangochutneyta. Leikkaa leipäjuustosta palasia ja lisää ne rieskojen väliin. Nosta toinen rieskapuolisko kanneksi. Pakkaa leivät mukaan.

Retkellä: Lämmitä leivät halsterilla tai nuotioritilällä, kunnes rieskan kuori on rapeaa ja sisus lämmintä – ja leipäjuusto sitkaan venyvää.