Viime keväänä valittu NLY:n uusi valtuuskunta kokousti marraskuussa ensimmäistä kertaa ja mukana oli niin uusia kuin vanhojakin valtuuskunnan jäseniä. Tiiviin kokousviikonlopun tuoksinassa Nuori Lääkäri haastatteli kolmea kokousviikonloppuun osallistunutta.

 1. Kuka olet ja mistä tulet?
 2. Miksi olet Tuohilammella tänä viikonloppuna?
 3. Mitkä fiilikset valtuuskunnan kokousviikonlopusta jäi?
 4. Mikä oli viikonlopussa parast
 5. Mihin työryhmään osallistuit ja mitä ryhmästä jäi mieleen? Terveisesi Nuori Lääkäri -lehden lukijoille? 

 

Linda Linke

 1. Olen Linda Linke, Turusta valmistuin 2012 ja nyt erikoistun naistentauteihin ja synnytyksiin Seinäjoella. 

 1. Olen uuden valtuuskunnan varajäsen Turun listalta. 

 1. Erittäin positiiviset! Oli todella mukava viikonloppu! Kokoukseen valitut aiheet olivat ajankohtaisia, tärkeitä ja mielenkiintoisia. Kokouksen ulkopuolella oli hauskaa ohjelmaa ja herkullista ruokaa. Oli hauskaa tavata vanhoja tuttuja ja ennenkaikkea tutustua uusiin tyyppeihin. Porukka oli avointa ja tuli fiilis, että meidät uudet aktiivit otettiin lämpimästi vastaan. 

 1. Kuoharitasting, sauna ja uudet kaverit. Virallisemmalla puolella katsaus ajankohtaisiin työmarkkinalainsäädännön muutoksiin oli tehokas ja tarpeellinen tietoisku aiheesta, kaikinpuolin myös hyvin rakennettu esitys Lääkäriliiton neuvottelujohtajalta ja tutkimuspäälliköltä. Erikoislääkärikoulutuksen tulevaisuudesta ja tarpeesta saatiin myös hieno alustus. 

 1. Osallistuin Erikoislääkärikoulutuksen tulevaisuus -työryhmään. Aika oli varsin rajallinen ja järkevää keskustelua olisi tullut paljonkin pidempään. Päällimmäisenä jäi ehkä mieleen se, että mahdollisimman  joustavaa erikoislääkärikoulutusta halutaan jatkossakin, mikä ottaa muuttuvat elämäntilanteet huomioon, vaikka muuten jatkossa koulutus olisikin organisoidunpaa ja säännösteltyä varsinkin koulutusmäärien suhteen. 

 1. Kannattaa ehdottomasti lähteä seuraavissa NLY:n vaaleissa ehdolle valtuuskuntaan! Toiminta on tärkeää, käytännönläheistä ja rentoa! Kokouksessa ei todellakaan viilata pilkkua eikä puheenvuoroja pidetä pelkästään pätemisen tarpeesta. NLY on paras!

 

Miska Laakso

 1. Olen Miska Laakso, Tampereelta. Paino 76 ja pituus 176 :D.  

 1. Hiljakkoin oli semmoset NLY:n vaalit. Menin ehdolle ja satuin pääsemään NLY:n valtuuskuntaan. Kiitos vaan kaikille luottamuksesta ja koitetaan kantaa viittaa vastuullisesti! Toisaalta oli viikonlopun kunniaksi määrä tehtailla tutkimusjutusta posteri ja Tuohilampi kuulosti juuri sopivalta verukkeelta jättää se tekemättä :D. 

 1. Mahtavaa porukkaa ja hieno viikonloppu! Odotan suuria tältä kokoonpanolta ja on kunnia olla mukana. Suomessa eletään lääkäreiden kannalta mielenkiintoisia aikoja ja nyt on aika valvoa! 

 1. Viikonlopussahan oli kaikki uutta, hienoa ja ihmeellistä! Olin ensimmäistä kertaa Tuohilammella. Kuulin ensimmäistä kertaa sen ulpukoista ja kaalimadoista. Suurta osaa ihmisistä en myöskän ollut tavannut aiemmin. Parasta oli yhteinen tekemisen meininki ja se, että silti oli hauskaa. Hienoa on, kun asioita tehdään aktiivisesti ja hyvässä ilmapiirissä! 

 1. Olin työryhmässä, jonka aiheen oli Erikoislääkärikoulutus ja koulutuskysymykset. Asia on itsellekin ajankohtainen, kun erikoistuminen on toistaiseksi vaan yksi iso haave vaan. Paljon tuli hyviä mielipiteitä ja vaikea niitä pariin lauseeseen on tiivistää. Emma Hokkila vaikutti olevan asioista hyvin kartalla ja varmasti on homma hyvissä käsissä. 

 1. Ensinnäkin onnittelut jos jaksoit lukea loppuun asti! Ei voi muuta sanoo kun hattua nostaa :D. Sitten vakavissaan: Ajat on mielenkiintoiset! Seuratkaa tilannetta ja vaikuttakaa. Tulevat vuodet saattavat vaikuttaa siihen mitä on olla lääkäri koko loppu-urasi ajan. Ja hymyillään kun tavataan :). 

 

Viljami Väisänen

 1. Olen Viljami Väisänen, keväällä Kuopiosta valmistunut lääkäri ja työskentelen tällä hetkellä työterveyshuollossa Joensuussa.
   
 2. En ole aiemmin ollut erityisen järjestötoiminta-aktiivinen, mutta hieman sattumalta tarjoutui nyt tilaisuus lähteä valtuuskuntapäiville tarkkailijaksi toisena Pohjois-Karjalan paikallisosaston edustajista. Päätin sitten lähteä katsomaan millaista NLY:n toiminta on ja saisiko viikonlopusta myös ideoita paikallisosastotoiminnan kehittämiseen.
   
 3. Todella hyvät fiilikset jäi viikonlopusta. Sain aspektia millaista NLY:n toiminta on ja mihin se pyrkii toimillaan vaikuttamaan. Terveydenhuollon puolelle on suunniteltu tulevaisuudessa suuria muutoksia niin erikoistumiskoulutuksen kuin sote:n osalta. Vielä ei tiedetä varmaksi millaisia nuo uudistukset tulevat olemaan, mutta viikonloppuna pohdittiin mahdollisia vaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia. Hienoa, että löytyy paljon nuoria lääkäreitä, jotka haluavat edistää alan yhteistä etua ja toiminnallaan tukea sitä.
   
 4. Varmasti kollegoihin tutustuminen toisista tiedekunnista ja yhteisöllinen ilmapiiri. Viikonloppuun kuului paljon kokoustamista, mutta myös sopivassa määrin kaikkea muuta rentoa oleskelua ja juttelua.
   
 5. Osallistuin työryhmään joka mietti lääkärin työn sisältöä ja tulevaisuutta. Runsaasti keskustelua syntyi teknologian mahdollisuuksista lääkärin työssä. Realistisesti voi uudistuksia odottaa tietojärjestelmien kehittymisen ja mobiilisovellutusten kautta esimerkiksi kansansairauksien kuten diabeteksen ja verenpainetaudin seurannassa. Muutos vaan on usein varsin hidasta. Toisaalta peruslääkärintyö tulee tuskin katoamaan tulevaisuudessakaan vaikka teknologia kuinka kehittyisi. 
   
 6. Kannattaa rohkeasti lähteä mukaan NLY:n toimintaan jos vain kiinnostusta löytyy. 

Teksti: Tiia Mönttinen
Kuvat: Tatu Kemppainen