Rakas Joulupukki, 

Taas on jo se aika vuodesta, kun tulee kirjoittaa kirje sinne Korvatunturille !  Vai Meritullinkadulle … Kuntatalolle … ? 

Olen ollut itsekin tosi kiltti, mutta en nyt toivo itselleni erityisesti mitään, mutta jos voisit tuoda jouluksi seuraavia lahjoja ystävilleni. Hekin ovat olleet oikein kilttejä tänäkin vuonna. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö : Laskukone tai laskutikku arvioimaan lääkärikoulutuksen kysynnän ja tarjonnan suhdetta. Tai sitten naftaliinista se Elon Laskuoppi. Silläkin pärjäisi. Kun jatkossa tarjonta ylittää selvästi kysynnän, pitää tuotantoa vähentää. Eikä ainakaan lisätä, kuten olette olleet esittämässä!!  

Sosiaali– ja terveysministeriö : Hienoa neljättä (vai viidettä …?) Sote-uudistuksen tuotantokautta. Palkintoja tulossa ? Nyt perusterveydenhuolto kuntoon ensiksi! Ja hallintohimmelit vasta sen jälkeen. Vaikka sinua Joulupukkia anteeksi kyllä  kaikkina näinä vuosina on harmittanut tämä himmelien moittiminen. Himmeli on hieno suomalainen keksintö ja nimenomaan Jouluun liittyvä!! 

KT, Kunnallinen työmarkkinalaitos: Lääkärille se mikä lääkärille kuuluukin. Ilman meitä ette pärjää. Sopuun sovinnolla, kuten joulun henkeen sopii. Sillä muuten …. ? 

Tiedotusvälineet :  Lähdekriitiikkiä. Onko oikein antaa yhtä paljon palstatilaa alan professorille ja ns. kokemusasiantuntijalle ? Tai vaikka näyttöön perustuvan lääketieteen polulta hairahtuneelle puhtaasti omaa etua tavoittelevalle lääkärille  

Teemu Pukki : Lienette sukua ? Loistavaa kautta ja paljon maaleja Valioliigassa!  

Nuori Lääkäri – lehdelle : Jatkakaa asioiden tuomista rohkeasti esille. Nuorekas hieno Aviisi! Täällä se totuus seisoo. 

Joulun päivystäjille :  Jaksamista töihin. Ja samalla hienoja kokemuksia ja elämyksiä. Jouluaaton päivystys on mieleenpainuva. Niin Torpan Pojallekin, kun aikoinaan Jouluaaton päivystykseen tuli nainen synnyttämään Jeesus-lasta … Päätti sitten mennä Hesperiaan (sairaalaan), sen jälkeen kun totesin, että hän ei kuitenkaan taida olla ollenkaan raskaana … 

Kaikille kollegoille : Rauhaisaa joulun aikaa ja rentoutusta teille kaikille rakkaittenne ja läheistenne kanssa. 

 

Torpan Poika 

PS. Hei Joululupukki. Jos tämän kaiken jälkeen voin vielä kuitenkin toivoa jotain itselleni : Maailman rauhaa … No joo, jos kuitenkin muuten vaan rauhaa, rentouttavaa ulkoilua, hyvää kirjaa, suklaata ja maukasta konjakkia [Symbol].