Tapahtumat ja koulutukset

Keskitymme erikoistuvien lääkärien edunvalvontaan. Kaiken tekemisemme tavoitteena on parantaa lääkärien arkea ja siten varmistaa Suomeen paras mahdollinen terveydenhuoltojärjestelmä. Toimimme kollegiaalisuuden, asiantuntijuuden ja ennakkoluulottomuuden puolesta.

NLY sopeuttaa toimintaansa vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi

Nuorten Lääkärien Yhdistys päätti sallia ulkotapahtumien lisäksi myös alle 50 henkilön sisätilatapahtumien järjestämisen 13.7. alkaen. Tapahtumissa huomioidaan yhä korostetun hyvän hygienian ja muiden turvallisuusohjeiden noudattaminen. 

Ulkomailta saapuvien kohdalla Valtioneuvoston karanteenisuosituksia noudatetaan - esimerkiksi tällä hetkellä Ruotsista saapuvan tulee pitää 14 vuorokauden karanteeni ennen mihinkään NLY:n tapahtumaan osallistumista.

Tilannetta seurataan myös NLY:ssä tarkasti, ja toimintaa sopeutetaan suuntaan tai toiseen joustavasti. Tarvittaessa päätöksiä uusien rajoitusten asettamisen tai niiden purkamisen suhteen voidaan tehdä myös alueellisesti.

Alueellisten toimien suhteen yhteyshenkilöitä ovat paikallisosastojen puheenjohtajat. Koko yhdistyksen tapahtumien järjestämistä koskevista linjauksista vastaavat NLY:n hallituksen puheenjohtaja Jesper Perälä sekä paikallisosastovastaava Vili Pehkonen.

 

NLY:n webinaarit keväällä 2021

Nuorten Lääkärien Yhdistys järjestää keväällä 2021 sarjan maksuttomia webinaareja nuoria lääkäreitä kandeista erikoislääkäreihin kiinnostavista aiheista niin laatikon sisä- kuin ulkopuoleltakin. Julkaisemme tapahtumien jälkeen tänne webinaarien materiaaleja, joihin voi halutessaan palata mieluusti.

 

NLY Turku: Kesäsauna 12.8.

NLY Turku: Kesäsauna 12.8.

Elokuun kesäsauna järjestetään to 12.8. klo 18 Kuoviluodon saunalla Littoistenjärven rannalla. Kesäsaunat ovat matalan kynnyksen tapahtumia ja...

NLY Turku: Tanssin alkeet 5.8.

NLY Turku: Tanssin alkeet 5.8.

Nuorten Lääkärien Yhdistyksen Turun paikallisosasto järjestää lääkäreille ja opiskelijoille Tanssin alkeet -kurssin to 5.8. klo 19:15 tanssikoulu...

Säästämisestä ja sijoittamisesta

Säästämisestä ja sijoittamisesta

Tärkeintä on löytää itselle sopiva tapa sijoittaa Sijoittamisesta puhuminen alkaa vihdoin olla arkipäivää – onneksi. Se tulee vastaan...

NLY:n hallitus 2021

NLY:n hallitus 2021

Vuosi 2021 on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin, videoyhteydet on viritetty ja mikrofonit otettu pois mutelta. Selvitimme, keitä tänä vuonna...

Kolmenkympin kriisi selätetty

Kolmenkympin kriisi selätetty

NuoriLääkäriPäivät täyttää tänä vuonna 30-vuotta. Se on yhtä paljon, tai enemmänkin, kuin monella Nuori Lääkäri -lehden lukijalla on ehtinyt kertyä...

Paikallinen koulutustoiminta

NLY:n paikallisosastot järjestetävät runsasta koulutustoimintaa ympärivuoden. Vuonna 2019 koulutuksissa yhdistyvät työelämätaidot ja työssä jaksaminen sekä kliiniset aiheet. Kesäaikaan toiminnassa painottuu yhteinen rentoutuminen ja kollegoihin tutustuminen.

Ajankohtaisen tiedon oman paikkakuntasi koulutuksista löydät oman paikallisosastosi sivuilta. Kätevimmin pysyt ajan tasalla liittymällä FB-ryhmään tai sähköpostilistalle.

NLY mukana Lääkäripäivillä

NLY on perinteisesti ollut mukana Helsingin Lääkäri-tapahtumassa sekä Lääkäritorilla että osallistumalla päivien ohjelmaan.
Uutena avauksena NLY on tarjonnut koulutusohjelmaa myös muille Lääkäripäiville.
Lopulliset ohjelmat varmistuvat vuoden mittaan.
Tervetuloa mukaan!

Yleislääkäripäivät

NLY:n jäsenenä olet oikeutettu osallistumaan Yleislääkäripäiville. NLY on mukana myös Yleislääkäripäivien ohjelman suunnittelussa.

SuomiAreena

NLY on kolmatta kertaa mukana SuomiAreenassa tuottamassa sekä kansalaisille että nuorille lääkäreille tärkeää ohjelmaa. Vuonna 2019 teemana on lääketieteellinen tutkimus. Tervetuloa mukaan tapahtumaan Poriin, ma 15.7. klo 10:30 Rantalavalle.

Omatoimiseen opiskeluun

NLY:n materiaalipankista löydät Nuori Lääkäripäivien luentoslidit sekä runsaasti muuta omatoimiseen opiskeluun sopivaa sisältöä.
Vuoden 2018 NuoriLääkäripäivien luentoja pääset kuuntelemaan Oppiportin kautta.

Erikoisala pohdinnassa

Lääkäriliiton erikoisalani.fi – palvelu tarjoaa mahdollisuuden tutustua eri erikoisalojen erityispiirteisiin sekä työvoimatilanteeseen. Lisäksi sivuilta pääset lukemaan Nuori Lääkäri-lehden erikoistuvien haastatteluja sekä löydät suorat linkit erikoisalayhdistysten sivuille.

Tukea lääkäriarjen alkuun

Miten löytää oma paikka työyhteisössä ja kasvaa omaan roolinsa kokoiseksi myös henkisesti? NLY on ollut mukana Duodecimin järjestämän koulutuksen suunnittelussa.

 

 

Nuoren lääkärin ääni lääkärikunnassa

 

 

Viiden tähden koulutuspaikat

Koulutuspaikkakyselyllä kartoitetaan erikoistuvien lääkäreiden saamaa koulutusta ja ohjausta sekä erikoistuvien lääkäreiden työoloja ja työn kuormittavuutta. Vuonna 2020 kysely toteutettiin yhteistyössä Suomen Lääkäriliiton kanssa. NLY käyttää kyselyn tuloksia erikoistumiskoulutuksen kehittämiseen ja lääkäreiden työhyvinvoinnin parantamiseksi. 

 

Oikopolut