Tampereen paikallisosaston toiminta on lähtenyt tänä vuonna käyntiin vauhdilla. 10.3. pidimme pienryhmäkoulutuksen syövästä ja hyvästä oireenmukaisesta hoidosta. Nyt ensi kertaa Lapland Hotelissa pidetty koulutus koettiin kokouksen jälkeisen alustavan ilmapiiriluotauksen perusteella aihepiiriltään ajankohtaiseksi, ja luentotarjonta sai kehuja.

NLY:n Tampereen paikallisosasto kokoustaa nimensä mukaisesti pohjoismaiden suurimmassa sisämaakaupungissa, mutta palvelee lääkäreitä koko Pirkanmaan alueelta sekä hieman sen rajojen ulkopuoleltakin. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen sekä Päijät-Hämeen alueella vaikuttavat nuoret kollegat ovat tervetulleita Tampereen paikallisosaston tapahtumiin. Jos vielä pohdit missä päin haluaisit aloittaa urasi rakentamista, Pirkanmaa sekä lähialueet ovat erinomainen vaihtoehto!

Jäsenistölleen paikallisosasto on näyttäytynyt lähinnä ammatillisen kehittymisen sekä kollegoiden keskeisen yhteydenpidon ja verkostoitumisen välineenä. Paikallisosaston jäsenistölle ovat tulleet tutuiksi vuosittaiset, kevättalvella ja syksyllä järjestettävät pienryhmäkoulutukset. Tänä vuonna kevään koulutus on jo takanapäin ja seuraava, syksyn koulutus järjestetään 27.9. Pienryhmäkoulutusten lisäksi erittäin suosittu tapahtuma on ollut keväisin järjestettävä Lääkärikesä, jonka päivystysorientoituneen koulutusannin jälkeen on järjestetty rennompaa iltaohjelmaa sisävesiristeilyn muodossa, sekä yhteinen illallinen. Virkeimmät voivat tapahtuman jälkeen jatkaa vielä pitkälle valkenevaan kesäyöhön. Lääkärikesä järjestetään tänä vuonna 27.5. Vastuuhenkilömme tuleville vuosille valitaan syyskokouksessa, jonka ohessa järjestetään myös luentoja kovasta medisiinasta sekä muista lääkäriyteen liittyvistä aiheista. Vuosikokouksemme tänä vuonna pidetään 10.11.

Paikallisosasto järjestää myös monenlaista vapaamuotoisempaa toimintaa. Vanhojen, hyviksi koettujen tapahtumiemme lisäksi aiomme kutsua seikkailumieliset kokeilemaan huhtikuussa ilmajoogaa. Kurssille on rajoitettu määrä paikkoja. Lisätietoa seuraa paikallisosaston facebook-sivuilla sekä sähköpostilistoilla aiheesta kiinnostuneille. Kesällä järjestetään leppoisaa hengailua kollegoiden kesken piknikin ja minigolf-turnauksen muodossa. Tänä vuonna olemme päättäneet siirtää tapahtuman perjantaille, jotta kauempaakin tulevilla olisi paremmat mahdollisuudet osallistua. Suunnitelmien mukaan golfmailat viuhuvat 10.6. Paikallisosastolla on myös omat pikkujoulut, jotka todistettavasti joskus pidetään jopa oikeaan vuodenaikaan.

Jäsenet, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamisesta ammattiliitossa tai siihen liittyvässä yhdistystoiminnassa ovat tervetulleita kysymään asioista konkareilta. Pidämme kiinnostuneet ajan tasalla vaikuttamisen mahdollisuuksista. Valtakunnallisella tasolla sidosryhmiimme kuuluvat SLL, NLY, Duodecim sekä SML. Paikallisella tasolla vaikutamme Tampereen yliopiston lääketieteen yksikössä, valtakunnallisten sidosryhmiemme paikallisissa jaostoissa sekä valiokunnissa.

Mikäli haluaisit tiedustella lääkärin uran alkutaipaleeseen liittyviä kysymyksiä, vinkkejä oman erikoistumisputkesi kokoamiseen tai haluat muuten vain puida työyhteisösi risuja ja ruusuja muiden kohtalotovereiden kanssa, paikallisosasto on sinulle oikea paikka!

Jos haluat lisätietoja meistä tai tapahtumistamme, varmista, että olet sähköpostilistallamme. NLY:n verkkosivujen kautta liittyminen on erittäin helppoa. Tiedotustamme voi seurata myös Facebookista.

 

Pyry Jylhä-Vuorio
Tampereen paikallisosaston puheenjohtaja
erikoistuva lääkäri