NuoriLääkäriPäivät 2019

 

25.-26.10.2019
Helsinki Marina Congress Center

 

Pre-symposium

Vuoden 2018 Pre-Symposium pidettiin NuoriLääkäripäiviä edeltävänä torstai-iltana 25.10 Kino K-13:ssa Helsingin Katajanokalla kello 18.00 alkaen.

Vuoden 2018 ohjelma
18.00 Tapahtuman aloitus
18.15-19.15 Keynote-puheenvuoroja
(Visa Honkanen, Arne Schlenzka, Henrik Rydenfelt)
19.15-20.15 Tauko,
jonka aikana mahdollista tutustua startupeihin sekä ruokailu
20.15-21.00 Keynote-puheenvuoroja
(Simo Syrjälä, Aki Laakso (peruuntunut sairastapauksen vuoksi) , Ari Ahola-Olli)
21.00-22.30 Mahdollisuus tustustua startupeihin ja ruokailu
22.30 Tapahtuman päätös

Rennossa iltatilaisuudessa osallistujat pääsivat tutustumaan terveysteknologian uusimpien startupien toimintaan ja kokeilemaan konkreettisesti, miten nämä lääkärin arkea parantavat innovaatiot vaikuttavat tulevaisuuden työelämään. Tapahtumassa yhteistyökumppanina toimi Vertical Accelerator, joka on Pohjoismaiden ensimmäinen digitaalisen terveysteknologian ja hyvinvoinnin startup-kiihdyttämö.

Mukana olleet startupit

Negen

Negen on suomalaisten lääkäreiden ja geneetikkojen perustama genetiikan testaukseen ja analysointiin keskittynyt teknologiayritys.

80% sepelvaltimotaudin ja 90% tyypin 2 diabeteksen sairastumisista kyettäisiin ennaltaehkäisemään, mikäli sairastumisriskissä olevat tunnistetaan riittävän ajoissa. Tarkka ja oikea-aikainen tunnistaminen onnistuu vain, kun huomioidaan yksilöllinen geneettinen riski ja perinteiset elintapariskit.

Negen on rakentanut THL yhteistyön avulla suomalaiseen perimään kustannustehokkaat ja tieteellisesti validoidut palvelut, jotta terveydenhuollon ammattilaisilla on käytössä nykyaikaiset ja motivoivat työkalut päätöksentekoon ja yksilöllisen hoidon räätälöintiin.

Genomitieto - tarkkuutta, motivaatiota ja vaikuttavuutta.

Osgenic

Osgenic on vuonna 2017 perustettu yritys Helsingistä. Tavoitteenamme on tarjota kirurgeille realistinen ja turvallinen ympäristö toimenpiteisiin valmistautumiseen ja täten vähentää leikkauskomplikaatioita ja edistää potilasturvallisuutta. On oletettavaa, että tulevalla tuotteella on myös kustannuksista hillitsevä vaikutus.
Osgenic on testannut demo-tuotetta loppukäyttäjien kanssa elokuusta 2018 lähtien ja ensimmäinen valmis tuote tulee markkinoille maaliskuussa 2019.

Carecode

Carecode perustettiin vuonna 2014 vastaamaan terveydehuollon kommunikaation tarpeisiin. Kehittämämme kommunikaatiopalvelu mahdollistaa viestinnän ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelumme mahdollistaa kirjallisen viestinnän liitteineen, videopuhelut ja lisäksi siinä on sisäänrakennettu asiainhallinta odotushuoneen muodossa. Terveydenhuolto ja ohjelmistokehitys ovat meille tuttuja sillä perustajamme ovat lääkäreitä ja diplomi-insinöörejä

Popit

Popit on kehittänyt innovatiivisen ratkaisun lääkkeenoton seurantaan ja komplianssin parantamiseen. Pieni pilleriliuskaan liitettävä Popit Sense -laite tunnistaa automaattisesti patentoitua teknologiaa apuna käyttäen kun lääke on otettu. Kännykkäsovellus tallentaa lääkkeenottotiedot ja muistuttaa, jos lääke on jäänyt ottamatta. Lääkkeenottotiedot siirtyvät reaaliaikaisesti pilvipalveluun, jossa niitä voidaan käyttää mm. tutkimusten tai päätöksenteon tukena.

Ratkaisun etuina ovat vaivattomuus potilaalle, edullisuus, relevantit muistutukset, reaaliaikainen lääkkeenottodata sekä parempi komplianssi. Tuoteratkaisu on KYS:in kanssa yhteistyössä tehdyssä pilotissa vähentänyt ottamatta jääneiden lääkkeiden määrä yli 80%. Tuote on jo saatavilla ja sitä voi tilata osoitteesta shop.popit.io.

Unitary Healthcare
Abomics
Practigame

Tapahtuman key note puheenvuorot jakautuivat terveysteknologian ja kirurgian tulevaisuutta käsitteleviin puheenvuoroihin. Puheenvuorojen aiheina muun muassa virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen lääkärikoulutuksessa, tekoälyn eettiset näkökulmat, täysmekaaninen keinosydän sekä hereillä tehty kraniotomia.