Pre-symposium

Vuoden 2018 Pre-Symposium pidettiin NuoriLääkäripäiviä edeltävänä torstai-iltana 25.10 Kino K-13:ssa Helsingin Katajanokalla kello 18.00 alkaen.

Illan ohjelma

klo 18.00 Tapahtuman aloitus

klo 18.15-19.15 Keynote-puheenvuoroja (Visa Honkanen, Arne Schlenzka, Henrik Rydenfelt)

klo 19.15-20.15 Tauko, jonka aikana mahdollista tutustua startupeihin sekä ruokailu

klo 20.15-21.00 Keynote-puheenvuoroja (Simo Syrjälä, Aki Laakso (peruuntunut sairastapauksen vuoksi) , Ari Ahola-Olli)

klo 21.00-22.30 Mahdollisuus tustustua startupeihin ja ruokailu

klo 22.30 Tapahtuman päätös

Rennossa iltatilaisuudessa osallistujat pääsivat tutustumaan terveysteknologian uusimpien startupien toimintaan ja kokeilemaan konkreettisesti, miten nämä lääkärin arkea parantavat innovaatiot vaikuttavat tulevaisuuden työelämään. Tapahtumassa yhteistyökumppanina toimi Vertical Accelerator, joka on Pohjoismaiden ensimmäinen digitaalisen terveysteknologian ja hyvinvoinnin startup-kiihdyttämö. 

Tapahtumassa olivat mukana seuraavat startupit: (klikkaa logoa lukeaksesi lyhyen esittelyn!)

Negen on suomalaisten lääkäreiden ja geneetikkojen perustama genetiikan testaukseen ja analysointiin keskittynyt teknologiayritys.

80% sepelvaltimotaudin ja 90% tyypin 2 diabeteksen sairastumisista kyettäisiin ennaltaehkäisemään, mikäli sairastumisriskissä olevat tunnistetaan riittävän ajoissa. Tarkka ja oikea-aikainen tunnistaminen onnistuu vain, kun huomioidaan yksilöllinen geneettinen riski ja perinteiset elintapariskit. 

Negen on rakentanut THL yhteistyön avulla suomalaiseen perimään kustannustehokkaat ja tieteellisesti validoidut palvelut, jotta terveydenhuollon ammattilaisilla on käytössä nykyaikaiset ja motivoivat työkalut päätöksentekoon ja yksilöllisen hoidon räätälöintiin. 

Genomitieto - tarkkuutta, motivaatiota ja vaikuttavuutta.

Unitary Healthcare

Carecode perustettiin vuonna 2014 vastaamaan terveydehuollon kommunikaation tarpeisiin. Kehittämämme kommunikaatiopalvelu mahdollistaa viestinnän ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelumme mahdollistaa kirjallisen viestinnän liitteineen, videopuhelut ja lisäksi siinä on sisäänrakennettu asiainhallinta odotushuoneen muodossa. Terveydenhuolto ja ohjelmistokehitys ovat meille tuttuja sillä perustajamme ovat lääkäreitä ja diplomi-insinöörejä

Abomics

Osgenic on vuonna 2017 perustettu yritys Helsingistä. Tavoitteenamme on tarjota kirurgeille realistinen ja turvallinen ympäristö toimenpiteisiin valmistautumiseen ja täten vähentää leikkauskomplikaatioita ja edistää potilasturvallisuutta. On oletettavaa, että tulevalla tuotteella on myös kustannuksista hillitsevä vaikutus.

Osgenic on testannut demo-tuotetta loppukäyttäjien kanssa elokuusta 2018 lähtien ja ensimmäinen valmis tuote tulee markkinoille maaliskuussa 2019.

Practigame

Popit on kehittänyt innovatiivisen ratkaisun lääkkeenoton seurantaan ja komplianssin parantamiseen. Pieni pilleriliuskaan liitettävä Popit Sense -laite tunnistaa automaattisesti patentoitua teknologiaa apuna käyttäen kun lääke on otettu. Kännykkäsovellus tallentaa lääkkeenottotiedot ja muistuttaa, jos lääke on jäänyt ottamatta. Lääkkeenottotiedot siirtyvät reaaliaikaisesti pilvipalveluun, jossa niitä voidaan käyttää mm. tutkimusten tai päätöksenteon tukena.

Ratkaisun etuina ovat vaivattomuus potilaalle, edullisuus, relevantit muistutukset, reaaliaikainen lääkkeenottodata sekä parempi komplianssi. Tuoteratkaisu on KYS:in kanssa yhteistyössä tehdyssä pilotissa vähentänyt ottamatta jääneiden lääkkeiden määrä yli 80%. Tuote on jo saatavilla ja sitä voi tilata osoitteesta shop.popit.io.

 

Tapahtuman key note puheenvuorot jakautuivat terveysteknologian ja kirurgian tulevaisuutta käsitteleviin puheenvuoroihin. Puheenvuorojen aiheina muun muassa virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen lääkärikoulutuksessa, tekoälyn eettiset näkökulmat, täysmekaaninen keinosydän sekä hereillä tehty kraniotomia. 

 

Kuvia vuodelta 2018 löydät Facebookista.