Uusi vuosi tuo mukanaan uudet haasteet! Vuoden 2017 NLY:n hallitus on järjestäytynyt ja valmiina tarttumaan toimeen. Hallitus on NLY:n valtuuskunnan valitsema yhdistyksen työjuhta, johon kuuluu 10 jäsentä eri puolilta Suomea. Alueellinen ja ammatillinen edustus on pyritty saamaan kattavaksi. Hallituksen jäseniin voit olla yhteydessä sähköpostitse, osoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@nly.fi.Tutustu hallituslaisiin lukemalla heidän esittelynsä. Lisäksi saat tietää, mitä tuleva vuosi pitää sisällään ja mitä toteemieläimiä hallituslaisilla on. 

Iiro Karhiaho

 Hei! Olen Iiro Karhiaho, NLY:n uusi puheenjohtaja. Olen 31-vuotias ja erikoistun sisätauteihin Meilahden sairaalassa. Vapaa-ajalla nautin lukemisesta sekä ajasta ystävien ja läheisten kanssa – tämähän on lauseena napakymppimäinen klisee, mutta niin totta! Yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat myös kovasti. Paheeni on kuitenkin Netflix ja kaikki sen tarjoama elämää tuhoava törky.

 Vuodesta on tulossa mielenkiintoinen ja haastava. Erikoistumiskoulutus uudistuu ja NLY:llä on nyt tuhannen taalan paikka vaikuttaa uudistuksen sisältöön. Tärkein tavoite on tehdä erikoislääkärikoulutuksesta laadukkaampaa ja samalla mahdollistaa ja edellyttää tuon laadun seurantaa. Haluan myös, että NLY näkyy paikallistasolla, erikoistuvan arjessa, aiempaa enemmän. Toki koko homman suola meille aktiiveille on se, että yhdessä tekeminen on kivaa. Sen toteutumisesta minulla ei, NLY-aktiivit tuntien, ole epäilystäkään!

 Toteemieläimeni on merikotka. Kuka ei pitäisi raikkaasta meri-ilmasta! Merikotka pitää korkealta silmällä laajaa aluetta asioita tunnustellen ja pohtien ja sitten silloin tällöin harkiten tekee syöksyn. Matkalennossakin sen siiveniskut ovat pitkiä ja rauhallisia, eli se ei haaskaa aikaa tehottomaan räpistelyyn. Siinä riittää tavoitetta!

Maria Rajecki

Olen Maria Rajecki, NLY:n uusi varapuheenjohtaja. Työskentelen ja asun Helsingissä. Erikoistun naistentauteihin ja synnytyksiin. Elämäni suolat ovat matkustaminen, liikunta ja syvälliset keskustelut –järjestyksen päätän itse, hetken mukaan.

Tältä vuodelta odotan erityisesti, että kansallinen lokikirjaprojekti saadaan käyntiin ja sitä kautta erikoistumisesta laadukasta. Johtamiskoulutuksen toteutumista tutkittiin viime vuonna ja tänä vuonna tulokset toivottavasti kantavat hedelmää – yritämme saada johtamiskoulutuksesta maanlaajuisesti kiinnostavan ja kannustavan kokonaisuuden, johon halutaan osallistua. Koulutuksen tulisi jatkossa olla motivoiva, jotta jokainen lääkäri haluaisi oppia johtamista ja hyödyntää oppimaansa erikoislääkärinä. Koulutuksen kantavana teemana voisikin olla ”Kiinnostu ihmisestä – niin pomosta kuin alaisesta”.

Toteemieläimeni on yksisarvinen. Yksisarvisethan ovat hyvää tahtovia, viisaita, rauhoittavia olentoja, joilla on parantavia voimia – en tosin tiedä yllänkö spekulani kanssa samaan. Yksisarvisista säteilee mystistä rauhaa ja viisautta – kunpa voisin sitä itsestänikin maanantaisin projisoida. Kaiken kaikkiaan yksisarvisten suurin lumo piilee kuitenkin siinä, että ne ovat kaikessa kauneudessaan ja kaikkine hienoinen ominaisuuksineen ihmisten unelmaa ja haavetta paremmasta. Samalla lailla ihminenkin voi itse päättää millainen on, maalata oman kuvansa ja kirjoittaa hetkiensä käsikirjoituksen. Se on jotain mistä pidän.  

 

Ina Rissanen 

Hei! Olen Ina Oulusta. Erikoistun neurologiaan Oulun yliopistosairaalassa, joskin vuoden 2017 pyhitän lähinnä reunapalveluille muissa OYS:n klinikoissa. Olen kirjoittanut väitöskirjan pari vuotta sitten. Tykkään puutarhanhoidosta ja tanssimisesta. Olen toista vuotta NLY:n hallituksessa, nykyinen vastuualueeni on koulutusvaliokunnan puheenjohtajuus. Lisäksi osallistun erikoislääkärikoulutuksen uudistuksen valmisteluun STM:n koordinaatiojaostossa.

Odotukset vuodesta 2017 ovat ylevät! NLY:n koulutusvaliokunta on viime vuosina saanut paljon hyvää aikaan mm. lähijohtajakoulutuksen suhteen ja samalla tiellä jatketaan. Vuoden 2017 teemaksi nostetaan tieteellisen jatkokoulutuksen (tohtoriopinnot) helpompi yhdistäminen ammatilliseen jatkokoulutukseen (erikoislääkäriopinnot). Lisäksi luvassa on paljon hyviä koulutustilaisuuksia ympäri Suomea!

En todellakaan osaa vastata tällaisiin kysymyksiin, joten tein googlen ensimmäisenä ehdottaman mtv:n testin. Siispä toteemieläimeni on susi. Testin mukaan sosiaalinen ja älykäs susi opettaa uskollisuutta. Luonteva johtaja suojelee heikompiaan ja arvostaa yhteisöllisyyttä. Sudessa yhdistyvät vahvuus ja herkkyys. Kyllähän sen on oltava totta, kun se on nyt tieteellisesti nettitestillä selvitetty?

Marie Måsabacka 

Marie Måsabacka, erikoistun yleislääketieteeseen, base camp toistaiseksi Helsingissä. Olen NLY:n edunvalvontavaliokunnan puheenjohtaja ja vastaan yhteistyöstä GPF:n kanssa.

Toiveena olisi, että virusperäisten ylähengitystietulehdusten määrä alkaisi pikkuhiljaa romahtamaan, odotus on, ettei näin  vieläkään tapahdu. Odotan myös, että Sote vihdoinkin muuttuisi epämääräisestä möhkäleeksi joksikin käyttökelpoiseksi, jotta osaisi varautua siihen, minkälaista työelämän arki on jatkossa.

Toteemieläimeni on naarasleijona: vahva, itsepäinen, joskus laiskakin, viihtyy muiden seurassa.

Tiia Mönttinen

Olen Tiia Mönttinen ja taidan edustaa hallituskokoonpanossa jo pidempään mukana ollutta kaartia. Olen tällä hetkellä töissä Seinäjoen keskussairaalassa kirurgialla. Viime vuosina olen edustanut nuoria lääkäreitä maailmalla ja olen myös yrittänyt saada ääntämme paremmin kuuluviin pyörittämällä NLY:n blogikirjoituksia. Jatkan samoissa tehtävissä myös tulevana vuonna.

Odotukset ovat ensi vuodelle suuria. Meillä on tänäkin vuonna hallituksessa hyvä porukka ja useita tärkeitä, mielenkiintoisia ja uusia projekteja aluillaan! Pysy kuulolla ja tule mukaan toimintaan!

Toteemieläimeni on tiltaltti. Suomen tiltaltit talvehtivat Välimeren seudulla ja Afrikassa. Suomessa tiltaltteja on Kuusamon korkeudelle asti. Levoton sielu, joka tahtoo nähdä maailmaa, mutta palaa aina kuitenkin muuttomatkalta kotiin.

Martta Hartikainen
Olen vastikään turkulaistunut Oulusta valmistunut neurologiaan erikoistuva helsinkiläinen. Koko kansan Martta 😉 Tänä vuonna vedän NuoriLääkäripäivien tiimiä.

Kaikkea jännää on taas tiedossa vuodelle 2017; uusia jäsenistöä palvelevia pelinavauksia, vaikutuskanavien vahvistamista ja tuoreita yhteistyökuvioita. Tuntuu, että ideoita olisi enemmän kuin ehdimme hallitusporukallamme toteuttamaan ja aktiivisia jäseniä kaivataan jatkossakin. NuoriLääkäripäivät ovat NLY:N näkyvin ja siten myös mielestäni aina vuoden tärkein yksittäinen tapahtuma. Odotan, että saadaan tänä vuonna taas vietyä päiviä ns. ”nextille levelille”.

 Toteemieläimeni on pölö. Viisas? Eiku, ihan pölö vaan.  

Jussi Paterno

Olen silmätauteihin erikoistuva lääkäri Kuopiosta. NLY:ssä toimin Terveydenhuollon tulevaisuus -työryhmän puheenjohtajana.

Odotan tulevan vuoden tarjoavan NLY:lle mielenkiintoisia haasteita ja mahdollisuuksia.

Toteemieläimeni on kotka. Pyrin näkemään asiat laajasta perspektiivistä.

Teemu Karjalainen

Moi! Olen Teemu Karjalainen, 24-vuotias opintojaan viimeistelevä ja seuraavaksi geriatriaan suuntaava ex-opiskelija-aktiivi Kuopiosta. Hallituksessa vastaan yhteistyöstä paikallisosastojen ja SML:n kanssa.

Järjestötoiminta on tähän mennessä ollut niin valtavan antoisaa, etten oikein tiedä mitä odottaisi. Paikallisosastotoiminnan kehittäminen tuntuu mielenkiintoiselta haasteelta, ja kokonaisuudessaan hallitustoiminnasta olen kuullut niin paljon positiivista, etten uskalla asettaa rimaa minnekään.

Toteemieläimeni on siili. Söpö pieni tuhisija jonka piikikkyys ainoastaan lisää charmia. 

Iiro Kauma

27v terkkaripalveluita suorittava helsinkiläistynyt oululainen. Työn ja järjestötoiminnan lisäksi kalenteri täyttyy mm. monenlaisella ulkoilmaurheilulla. Olen hallituksen projektityöntekijä, vastuullani NLP ja Terveydenhuollon tulevaisuus -työryhmä.

Odotan innolla mahdollisuutta päästä työskentelemään fiksujen, innovatiivisten ja ennakkoluulottomien ihmisten kanssa yhteisten päämäärien hyväksi. Osallistuminen Nuorilääkäripäivien järjestämiseen, ja erityisesti jo hienon konseptin kehittäminen, on mielenkiintoinen ja haastava projekti. Oppimisen, verkostoitumisen ja tietysti hauskanpidon lisäksi odotan paljon runsaslumisia laskupäiviä.

Toteemieläimeni on murmeli (Marmotte) – sen täytyy olla järkyttävän kova sälli laskemaan ja muutenkin sympaattinen otus ko kaikissa laskettelukeskuksissa Alpeilla on murmelille omistettu hissi.

Joel Holmén

Olen psykiatriaan erikoistuva lääkäri Turusta. NLY:n hallituksessa toimin terveyspoliittisen valiokunnan puheenjohtajana. Kiinnostuksen kohteita ovat muuttuva terveydenhuoltojärjestelmä ja kehittyvä terveydenhuolto, sekä poliittisella puolella että teknologian osalla. Toimin kliinisen työn ohessa virtuaalitodellisuusratkaisuja kehittävässä yrityksessä asiantuntijalääkärinä. 

Tuleva vuosi vie sote-uudistusta taas merkittävästi eteenpäin. Ehkä konkreettisempi visio tulevaisuuden työkentästä rakentuu viimeinkin selkeämmäksi ja NLY:llä on merkittävä rooli siinä, miten erikoistuvat ja nuoret lääkärit tulevat jatkossa työn ja koulutuksen suhteen sijoittumaan. Viime vuonna terveyspoliittinen valiokunta pääsi aloittamaan työnsä ja tänä vuonna hiotaan NLY:n vaikuttavuutta ja terveyspoliittista osaamista yhä eteenpäin. Lisämausteena vuodelle ovat myös kuntavaalit, sekä lähestyvät maakuntavaalit.

Toteemieläimeni on orava. Saan paljon ideoita, jotka laitan talteen ja unohdan.

Petja Orre
Taloudenhoitaja, Helsinki