NLY:n uutena yhdistyssihteerinä on aloittanut Hajar Mahdavi, lempinimeltään Hami. Hän on 22-vuotias ensimmäisen vuoden lääketieteen opiskelija Helsingin yliopistosta.  

Yhdistyssihteerin työhön kuuluu muun muassa jäsenrekisterin hallintaa, kokousten järjestämistä, nettisivujen ja somen ylläpitoa, yhteydenpitoa jäseniin ja toimiston sähköpostiin vastaamista. Hajar pitää siitä, että työtehtävät vaativat uuden oppimista ja luovuutta ja että työ tapahtuu tulevien kollegojen parissa. 

Lääkärin ammatti on Hajarin lapsuuden unelma. ”Kaikki sai alkunsa siitä, kun 9-vuotiaana näköni alkoi huononemaan ja silmälasien hankkiminen sai minut hyvin surulliseksi. Päätin, että minusta tulee silmälääkäri, joka estää lasten näön huononemisen”, hän kertoo. Yhä edelleen erikoistuminen silmätauteihin kiehtoo. 

Hajarin juuret ovat Afganistanissa, Suomessa hän on asunut 6-vuotiaasta. ”Olen kasvanut monikulttuurisessa ympäristössä, minkä vuoksi olen oppinut ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja kulttuureja. Olen luonteeltani empaattinen ja auttavainen. Tulevaisuudessa haluan auttaa ihmisiä, joilla ei ole mahdollisuutta terveydenhuoltoon, esimerkiksi vapaaehtoistöissä köyhissä maissa tai kriisialueilla. ” 

Hajar toimii varapuheenjohtajana ja sihteerinä nuorisojärjestö Mahdin nuoret ry:ssä, jota hän on ollut perustamassakin. Järjestön tavoitteena on tukea shiiamusliminuoria, luoda heille yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kannustaa aktiiviseen osallistumiseen yhteiskunnassa. Hajar on vapaaehtoisena myös muussa järjestötoiminnassa. NLY:n myötä edunvalvontatehtävät ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän. Vapaa-ajalla Hajar harrastaa lenkkeilyä, valokuvausta ja matkustelua. ”Olen myös ahkera katsomaan sarjoja, ehdoton lemppari on Greyn anatomia”, hän kertoo. 

Yhdistyssihteeri on tavoitettavissa kolmena päivänä viikossa. Parhaiten hänet tavoittaa emailista toimisto@nly.fi tai Slackista. 

 

Ella Brandt