NLY Palkitsee

Vuoden nuori kliininen tutkija

Vuoden nuori kliininen tutkija -palkinto myönnetään vuosittain merkittävää kliinistä tutkimustyötä tekevälle lääketieteen lisensiaatille tai tohtorille, jonka valmistumisesta lisensiaatiksi on 10 vuotta tai vähemmän. Palkinnon saaja on ansiokkaasti yhdistänyt tutkimuksen tekemisen työ- ja muun elämän kanssa. Henkilö on omalla esimerkillään tuonut kliinisen tutkimustyön tärkeyttä esille ja edistänyt tutkimuksen arvostusta. Palkinto on 2 500 euroa ja se voidaan myöntää henkilölle vain kerran. Palkinto luovutetaan NuoriLääkäripäivien avajaisissa.

Palkinnon saajan valitsevat Nuorten Lääkärien Yhdistyksen, Duodecimin ja Finska Läkareskällskapetin muodostama palkintolautakunta. Lautakunnan nimittää NLY:n hallitus. Lautakunta huomio valinnassaan kaikki yllämainitut kriteerit. 

Aiempina vuosina Vuoden nuoreksi kliiniseksi tutkijaksi on valittu:

2018 Sirkku Setänen, Uppsala
2017 Manu Jokela, Turku


Vuoden lääkärikouluttaja

NLY palkitsee vuosittain lokakuussa NuoriLääkäripäivillä vuoden lääkärikouluttajan, joka koetaan kollegiaaliseksi, taitavaksi ja innostavaksi opettajaksi. Palkinto myönnetään ehdotuksesta erikoistumis- tai YEK-vaiheen lääkäreitä tällä hetkellä kouluttavalle lääkärille.

Palkinnon saajaa voivat ehdottaa kaikki yhdistyksen jäsenet vapaamuotoisella ehdotuksella, joka sisältää tiedot kyseisen henkilön toiminnasta nuorten lääkärien kouluttajana kouluttajana ja perustelut, miksi juuri hän. 

Aiempina vuosina Vuoden Lääkärikouluttajaksi on valittu:

2018 Erja Vanhatalo, Janakkala
2017 Kaarin Mäkikallio-Anttila, Turku
2016 Kirsi Ikäheimo, Kuopio
2015 Sirpa Sieppi, Rovaniemi
2014 Pentti Lohela, Helsinki
2013 Marjo Partanen, Armila, Etelä-Karjala
2012 Anne-Mari Kantanen, Kuopio
2011 Seppo Lauritsalo, Jyväskylä
2010 Ilpo Kinnunen, Turku
2009 Matti Reinikainen, Joensuu
2008 Juhani Jääskeläinen, Tampere