Miksi mentoriksi?

Lähtisitkö mentoriksi?

- Jokaisella on annettavaa!

Mentori toimii nuoremman aktorin eli mentoroitavan oppaana ja neuvojana.

Mentoriksi voivat hakea kaikki työelämässä mukana olevat, jotka kokevat, että heillä voisi olla jotain annettavaa nuorille kollegoille. Mentorin ei tarvitse olla NLY:n jäsen. Tärkeintä on kiinnostus aktorin auttamisesta ja omien kokemusten jakamisesta sekä mahdollisuus sitoutua noin vuoden mittaiseen mentorointiohjelmaan.

Kyseessä on kahdensuuntainen vuorovaikutus. Mentorin ei oleteta olevan ”kaikkitietävä” tai täydellinen. Pikemmin sinulta odotetaan oman itsesi ja kokemustesi esilletuomista. Tarkoitus ei ole ensisijaisesti puhua kliinisistä aiheista, vaikka toki kahden kollegan keskustelu saattaa niissä käväistä. Aktori on vastuussa mentorointitapaamisten sisällöistä ja keskustelujen aiheista.

Mentorina annat suuren lahjan nuoremmalle kollegallesi: aikaasi, kokemuksiasi ja osaamistasi. Tutkimusten mukaan mentoroidut lääkärit etenevät urallaan aiemmin, julkaisevat useammin, seuraavat useammin uratavoitteitaan ja ovat tyytyväisempiä työhönsä kuin ilman mentoria olleet.

Mentorina saat:

  • Sukelluksen nuoren lääkärin maailmaan ja ajatuksiin.
  • Pääset osallistumaan mielenkiintoisiin keskusteluihin, kuulet uusia ideoita ja näkökulmia.
  • Esimiesroolissa olevat henkilöt saavat työkaluja nuorten johtamiseen.
  • Mentori oppii myös itsestään ja omasta osaamisestaan, kun sen laajuus tulee esille.
  • Hyvää mieltä auttamisesta ja arvostusta elämänkokemuksestasi.
  • Kokemusta vapaaehtoistyöstä.

Tapaamisia järjestetään mentorointiparin omien aikataulujen mukaan. Tapaamisia kertyy vuoden aikana 6–10 ja ne ovat kestoltaan 1–2 tuntia. Lisäksi ohjelmaan kuuluvat yhteiset aloitus- ja lopetustilaisuudet sekä mentorien toiveiden mukaan puolivälin tapaaminen. Tapaamisten välillä ei ole kotitehtäviä, perehtymistä tai muuta aikaa vievää toimintaa.

Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Mukaan valitaan mentorit ja aktorit sen perusteella, kuinka hyvin he muodostavat parin.

 

Kysyttävää? Tiedusteluihin vastaa mielellään NLY:n kehityspäällikkö Marika Poutiainen (marika.poutiainen@nly.fi, 050 321 9696) ja Jyväskylän paikallisosaston puheenjohtaja Pavel Baldin (pavel.baldin@fimnet.fi)