Erilaiset elämän nivelkohdat ovat hyviä hetkiä pysähtyä miettimään mennyttä ja kaavailla tulevaa. Petja Orre on ammattitaitoisesti vetänyt Nuori Lääkäri –lehteä jo useamman vuoden ajan, mutta nyt hän siirtyy uusiin haasteisiin ja olen saanut kunnian jatkaa jäsenlehtemme päätoimittajana

Orre on ansiokkaasti uudistanut lehden ulkoasua ja luonnetta, joten voimme rauhassa keskittyä lehden sisältöön – yhdessä teidän kanssanne. Tahdon luoda lehdestämme enemmän viestikanavan kaikille teille ja nostaa esiin teitä koskevia ja kiinnostavia teemoja.

Vahvuutemme on nimenomaan hyvä kattavuus – saamme ensikäden tietoa aina ajankohtaisen Sote-uudistuksen vaikutuksista työolosuhteisiin ja erikoistumismahdollisuuksiin Suomen jokaisessa kunnassa, sairaalassa, terveyskeskuksessa sekä lääkäriasemalla – tulevaisuudessa Sote-keskuksessa.

Itse erikoistuminenkin läpikäy suurta muutosta. Ajankohtaisia teemoja on paljon ja keskusteltavaa varmasti riittää. Tahdon tuoda kattavasti esiin jäsenistön erilaisia näkökantoja – lehti on meille kaikille avoin foorumi. 

Aktiivinen toimituskunta toimii lehden sydämenä, ja olenkin ilolla laittanut merkille, kuinka täynnä energiaa ja ideoita vakiokirjoittajamme sekä –kuvaajamme ovat. Uudetkin jäsenet toimituskuntaan ovat tervetulleita!

Tässä lehdessä pääsemme kuulemaan HUS:n toimitusjohtajan Aki Lindenin näkemyksiä valinnanvapaudesta ja johtajuudesta sekä saamme ohjeita oman uran suunnitteluun. Toivottavasti yhä useampi lähtee johtajauralle, sillä osaava lääkärijohtaja on toimivan terveydenhuoltojärjestelmän paras tae!

Uudistuksien toteutukseen ei useinkaan vaadita esimiesasemaa, vaan ”tavallinen” erikoistuvakin voi ajaa läpi toimintaa parantavia uudistuksia, kuten tästä lehdestä saamme lukea. Tosin ehkä näistäkin uudistajista kouliintuu tulevaisuudessa ansiokkaita ylilääkäreitä.  Perehdymme myös hyvin toteutettuun saattohoitopolkuun Loviisan terveyskeskuksessa, kun taas lukuisissa kolumneissa esitellään tuoreita näkemyksiä muun muassa päivänpolttaviin Sote-käänteisiin. Antoisia lukuhetkiä!

Pauli Vähämurto
Lääketieteen lisensiaatti, päätoimittaja
paatoimittaja(at)nly.fi