Monet osaavat osoittaa hyvän johtajan sellaisen tavatessaan, mutta oletko koskaan istahtanut pohtimaan, miksi osa johtajista onnistuu työssään paljon muita kollegoitaan paremmin? Tässä blogitekstissä pureudun siihen, minkälaisia ominaisuuksia hyvältä johtajalta odotetaan ja haastan samalla itse kunkin miettimään, miten voisimme kantaa oman kortemme kekoon työyhteisömme yhteishengen ja toiminnan parantamiseksi.

Yksi hyvän johtajan tärkeimmistä ominaisuuksista on se, että hän on kiinnostunut johtamisesta. Hän tutkii omaa toimintaansa rehellisesti, pohtii minkälaisena johtajana hän haluaa työyhteisölleen näyttäytyä ja pyrkii kehittämään itseään eteenpäin. Johtamiskirjojen lukemisestakaan tuskin on haittaa. Muutama bestseller saattaa tarjota monia käytännöllisiä työkaluja, sillä harvalla meistä on synnynnäisiä johtajantaitoja. Johtajina olemme aina suurennuslasin alla sekä suunnannäyttäjinä luomassa paitsi kannattavaa toimintaa, myös hyvää ilmapiiriä työyhteisöömme.
 

”Johtaja on yhtä hyvä kuin hänen tiiminsä” – Sananlasku

Hyvään johtamiseen kuuluu usein kaksi eri puolta. Toinen osa johtamista on mitattavien asioiden ’managerointia’ ja näihin tehtäviin kuuluvat usein mm. tavoitteiden asettaminen, tuloksen tekeminen sekä budjetin luominen ja seuraaminen. Tästä työnosasta johtaja on tilivelvollinen erityisesti häntä ylemmille tahoille ja siitä häntä usein myös palkitaan. Ehkä juuri palkitsemiskäytäntöjen vuoksi johtajan on helppo ajatella tämän olevan hänen ainoa tehtävänsä. On kuitenkin virhe olettaa, että vain tämän osuuden työstään hyvin tehnyt johtaja, olisi onnistunut työssään. Ainakin puolet johtajan työstä on myös ihmisten johtamista ja sen oivaltamista, kuinka tiimistä saadaan sen parhaat puolet esiin. Usein työstäkin syntyy paras tulos silloin, kun ihmiset puhaltavat yhteen hiileen ja inspiroivat toisiaan. Hyvä johtaja sytyttää tämän liekin ympärillään. Tästä johtamisosa-alueesta puhutaan usein termillä ’leadership’.
 

“I am not a leader, I’m a servant.” – Nelson Mandela

Kun listasin paperille hyvän ’leaderin’ ominaisuuksia, huomasin listani näyttävän lähinnä seuranhakuilmoitukselta. Ihmiset pitävät niin työssään kuin vapaa-ajallakin ihmisistä, jotka jakavat kohtalaisen samanlaisen setin yhteisiä ominaisuuksia. Itsekin viihdyn ihmisten seurassa, joiden tiedän olevan luotettavia ja huumorintajuisia, jotka ottavat toiset hyvin huomioon, inspiroivat muita ja levittävät positiivista ilmapiiriä. Hyvä johtaja myös kommunikoi hyvin, arvostaa muita ihmisiä ja asettaa selkeitä yhteisiä päämääriä. Näitä taitoja vaaditaan kaikilta hyviltä johtajilta. Jotkin sanovat, ettei johtajan tarvitse kerjätä muilta tykkäyksiä, mutta hyvä johtaja saakin niitä usein ilman kerjäämistä. Hyvä johtaja painaa alas oman egonsa ja kokee johtajana palvelevansa muita saavuttaakseen koko tiimin yhteisen tavoitteen.
 

“At the end of the day, the most overwhelming key to a child’s success is the positive involvement of parents” – Jane D. Hull

Johtamiskirjallisuutta lukiessani olen usein pohtinut johtamisen ja vanhemmuuden välisiä yhtymäkohtia. Lapsena halusin usein olla aikuinen, koska vanhempieni vapaus näytti niin mukavalta. Saivathan he mielivaltaisesti päättää milloin jätskikiskalta ostetaan jäätelöä ja milloin ei. Kun sain omia lapsia, tajusin miten kova vastuu vapaudesta seurasi. Jonkun olikin lopulta ei vain tienattava rahoja jätskiin vaan myös huolehdittava hampaiden reikiintymättömyydestä ja siitä, etteivät lapset leviä kuin pullataikina. Se vapaus, joka vanhemmilla oli pitikin sisällään myös sen ison vastuun, joka ei ulospäin näkynyt. Tämä pätee myös organisaatioissa. Niin ikään vanhemmalla on vastuu kodin turvallisen ja mukavan ilmapiirin luomisessa. Lapset heijastelevat sitä ilmapiiriä, jonka vanhemmat kotiin luovat. Vaikka työpaikalla kyse on aikuisista ihmisistä, on sama ilmiö nähtävissä sielläkin. Jos he, joilla on valtaa levittävät huonoa ilmapiiriä, niin siitä on työntekijöiden hankalaa ponnistaa kovin positiivisiksi. Lopulta hyvin onnistunut kasvatustyö näkyy kuitenkin siinä, että vanhemmat onnistuvat kasvattamaan pitkäjänteisen työnsä aikana itseään fiksumpia ihmisiä. Myös hyvällä johtajalla tulisi olla sama päämäärä – kasvattaa seuraajakseen yhä ammattitaitoisempia asiantuntijoita ja johtajia.
 

“Be the change that you wish to see in the world.”  Mahatma Gandhi

 

Venla Heiskanen