Haku NLY:n valiokuntiin vuodelle 2019 on jälleen avattu! Nuorten Lääkärien Yhdistyksellä on kolme valtakunnallista valmistelevaa valiokuntaa: koulutusvaliokunta, terveyspoliittinen valiokunta ja edunvalvontavaliokunta. Valiokunnan jäsenenä voit helposti nostaa esille sekä valtakunnallisesti että paikallisesti merkittäviä asioita, joihin NLY:n pitää vaikuttaa. Tämän vuoksi on tärkeää, että valiokuntien kokoonpano edustaa yhdistyksen jäseniä monipuolisesti – eri uravaiheista, eri aloilta ja eri paikkakunnilta.

Täytä hakulomake tästä

Koulutusvaliokuntaan etsitään kandeja ja lääkäreitä, jotka haluavat osallistua eritoten koulutuskysymyksiä käsittelevään pienryhmätyöskentelyyn. Jokainen valiokuntalainen saa oman kiinnostuksensa mukaan syventyä yhteen tai useampaan valiokunnan tärkeistä vuosittaisista teemoista kuten koulutuspaikkakyselyyn, lähijohtajakoulutukseen tai kansallisen koulutuskiertueen järjestämiseen. Varsinaisten kokousten lisäksi luvassa on siis projektien ideointia ja kommentointia
etäyhteyksien ja tarvittaessa etäkokouksien avulla. Koulutusvaliokunnan jäsenenä pääset tutustumaan uusiin kollegoihin, kuulemaan tuoreimmat uutiset lääkärikoulutuksen saralta sekä konkreettisesti vaikuttamaan lääkärikoulutuksen laatuun Suomessa.

Edunvalvontavaliokuntaan toivotaan mahdollisimman laajaa maantieteellistä edustavuutta, jotta pysymme kartalla jäseniemme mahdollisista haasteista. Ensi vuoden painopistealueina ovat uusi lääkärisopimus, erikoistumisuudistuksen edunvalvonnallisen puolen seuranta, laajennetut aukioloajat sekä työaikalaki. Aikaisempaa kokemusta edunvalvonta-asioista ei vaadita, kiinnostus yhteisistä eduista riittää! Myös aiemmin mukana olleet toivotetaan lämpimästi tervetulleita jatkamaan.

Terveyspoliittiseen valiokuntaan kannattaa hakea, jos valtakunnan politiikka ja terveydenhuoltojärjestelmä kiinnostaa. Sote-uudistus on nuorille lääkäreille yksi tärkeimmistä tulevaisuuteen vaikuttavista asioista, sillä se tulee vaikuttamaan niin työhön, koulutukseen kuin tieteeseenkin. Ensi vuonna pääsemme joko valmistautumaan maakuntavaaleihin ja sote:n implementointiin sekä valtakunnallisesti että paikallisestikin. Toki jos sote taas palaa valmistelupöydälle, tulee NLY:n olla valmis vaikuttamaan lain muokkaukseen. NLY:n tavoite on tuoda omia näkemyksiään käytävään keskusteluun, jotta erikoistuvien lääkärien rooli ei uudistuksessa unohtuisi.  Kokoukset kestävät yleensä noin 3 tuntia.

Kokouksia on 5-7 vuosittain ja ne ovat yleensä Helsingissä. Matkat kokouksiin korvataan, mutta myös etäyhteydellä osallistuminen onnistuu. Valiokuntien jäsenenä pääset myös kirjoittamaan ajankohtaisista asioista NLY:n blogiin sekä Nuori Lääkäri -lehteen.

Lisätietoja saat puheenjohtajilta:

Koulutusvaliokunta: Sara Mäkelä (sara.makela@nly.fi)

Edunvalvontavaliokunta: Marie Måsabacka (marie.masabacka@nly.fi)

Terveyspoliittinen valiokunta: Joel Holmén (joel.holmen@nly.fi).

Tämän vuoden valiokuntien jäsenet näet täältä.

Ilmoita kiinnostuksestasi 30.11.2018 mennessä alla olevan lomakkeen kautta. Tervetuloa mukaan!

Terveisin NLY:n hallitus

Lue LK Atte Höltän 2017 julkaistu blogi kokemuksista valiokuntatyössä.