Haku NLY:n valiokuntiin vuodelle 2020 on alkanut! Nuorten Lääkärien Yhdistyksellä on kolme valtakunnallista valmistelevaa valiokuntaa: koulutusvaliokunta, terveyspoliittinen valiokunta ja edunvalvontavaliokunta. Valiokunnan jäsenenä voit helposti nostaa esille sekä valtakunnallisesti että paikallisesti merkittäviä asioita, joihin NLY:n pitää vaikuttaa. Tämän vuoksi on tärkeää, että valiokuntien kokoonpano edustaa yhdistyksen jäseniä monipuolisesti – eri uravaiheista, eri aloilta ja eri paikkakunnilta. Mukaan ovat tervetulleita niin erikoistuvat lääkärit kuin lääketieteen kandit ja jo valmiit erikoislääkärit. Valiokunnan jäsenenä pääset tutustumaan uusiin kollegoihin ja kuulemaan tuoreimmat uutiset sekä konkreettisesti vaikuttamaan Suomen terveydenhuoltoon.

Koulutusvaliokuntaan keskittyy erikoislääkärikoulutuksen kehittämiseen, ajankohtaisesti uudistuva koulutus tarjoaa mahdollisuuden perehtyä niin osaamisperustaisuuteen, koulutusväyliin kuin koulutuksen sähköisiin ratkaisuihin. Yksi kovan suurimmista projekteista on Koulutuspaikkakysely, jolla tehdään konkreettista työtä erikoistuvien koulutuksen ja työolojen parantamiseksi. Jokainen valiokuntalainen saa oman kiinnostuksensa mukaan syventyä yhteen tai useampaan valiokunnan tärkeistä vuosittaisista teemoista. Varsinaisten kokousten lisäksi luvassa on siis projektien ideointia ja kommentointia, tarvittaessa myös etäyhteyksien avulla.

Edunvalvontavaliokunnan painopistealueina ovat uusi lääkärisopimus, erikoistumisuudistuksen edunvalvonnallinen seuranta, terveydenhuollon laajennetut aukioloajat sekä työaikalaki. Aikaisempaa kokemusta edunvalvonta-asioista ei vaadita, kiinnostus yhteisistä eduista riittää! Myös aiemmin mukana olleet toivotetaan lämpimästi tervetulleita jatkamaan.

Terveyspoliittiseen valiokuntaan kannattaa hakea, jos valtakunnan politiikka ja terveydenhuoltojärjestelmä kiinnostaa. Sote-uudistus on nuorille lääkäreille yksi tärkeimmistä tulevaisuuteen vaikuttavista asioista, sillä se tulee vaikuttamaan niin työhön, koulutukseen kuin tieteeseenkin. NLY:n tavoite on tuoda omia näkemyksiään käytävään keskusteluun, jotta erikoistuvien lääkärien rooli ei uudistuksessa unohtuisi.

Kokouksia on 5-7 vuosittain ja ne ovat yleensä Helsingissä. Matkat kokouksiin korvataan, mutta myös etäyhteydellä osallistuminen onnistuu. Valiokuntien jäsenenä pääset myös kirjoittamaan ajankohtaisista asioista NLY:n blogiin sekä Nuori Lääkäri -lehteen.

Lisätietoja saat puheenjohtajilta:

Koulutusvaliokunta: Sara Kaartinen (sara.kaartinen@nly.fi)
Edunvalvontavaliokunta: Sonja Aukee (sonja.aukee@nly.fi)
Terveyspoliittinen valiokunta: Henri Viitanen (henri.viitanen@nly.fi)

Tämän vuoden valiokuntien jäsenet näet täältä.

Ilmoita kiinnostuksestasi 30.11.2019 mennessä alla olevan lomakkeen kautta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Terveisin NLY:n hallitus

 

Haku NLY:n valiokuntiin

Haku on auki 30.11.2019 asti.