Kevään hakijamäärältään pieneksi jääneen pilottikierroksen jälkeen on jännitetty tätä ”ensimmäistä varsinaista” hakukierrosta, jolla kaikille erikoisaloille on ollut paikkoja auki ainakin jossain viidestä yliopistosta.

Ensisijaisia hakijoita oli eniten Tampereen yliopistossa, johon ensisijaisia hakemuksia tuli kaikkiaan 140. Helsingin yliopistoon, joka tällä hetkellä kouluttaa valtaosan erikoislääkäreistä, tuli lähes yhtä monta, 136, ensisijaista hakemusta. Turun yliopistoon ensisijaisia hakijoita oli 104, Itä-Suomen yliopistoon 97 ja Oulun yliopistoon 55.

Isoille aloille hakijoita riitti runsaasti: perusterveydenhuoltoon pyrki erikoistumaan 112 lääketieteen lisensiaattiaja työterveydenhuoltoon 42. Sairaala-aloista suositumpia olivat anestesiologia ja teho-hoito (26 ensisijaista hakijaa), gynekologia ja psykiatria (24 ensisijaista hakijaa) sekä lastentaudit ja silmätaudit (21 ensisijaista hakija). Suosittuja olivat myös kardiologia (18 ensisijaista hakijaa), geriatria ja radiologia (16). Kirurgisista aloista eniten ensisijaisia hakijoita oli ortopedialle (12). Sisätaudeille hakijoita oli 15, Helsingin yliopistossa paikkoja sisätaudeille ei tosin ollut lainkaan haettavissa.

Vähäiseksi hakijamäärä jäi ge-kirurgialla (4 ensisijaista hakijaa), neurologialla (3) ja fysiatrialla (1), foniatria (0 hakijaa).

Hakijatilastoon kokonaisuudessaan pääset tutustumaan täältä.

NLY jatkaa erikoistumiskoulutuksen kehittämiseen tähtäävää työtä. Rinnan hakumenettelyn kanssa kehitetään erikoistumiskoulutuksen osaamisperustaisuutta, sähköisiä työkaluja ja ohjaavien lääkäreiden koulutusta. Kuulemme mielelläsi kokemuksia ja ajatuksia erikositumiskoulutuksesta. Voit lähettää ajatuksesi suoraa NLY:n puheenjohtajalle (sara.launio@nly.fi) tai koulutusvaliokunnan puheenjohtajalle (sara.kaartinen@nly.fi). Myös oman alueesi paikallistoiminnassa pääset kuulemaan erikoistumisuudistuksen etenemisestä omalla alueellasi. NLY:n paikallistoiminnan yhteystiedot löydät täältä. NLY jatkaa uudistuksesta tiedotusta!

Lisätietoja:

Eri yliopistojen omat ohjeet:

Muut tiedonlähteet