Pohjois-Karjalan kuulumiset

Kirjoittaja: Minna Pentti, LL

Pohjois-Karjalan kuulumiset

Pohjois-Karjalan paikallisosaston johtokunnan jäsenten määrä on pienen notkahduksen jälkeen kasvussa – vuonna 2015 meitä oli yksi, viime vuonna neljä ja tänä vuonna olemme saaneet joukkoomme viidennen jäsenen. Hieman isommalla porukalla toiminnan pyörittäminen ja tapahtumien järjestäminen on entistäkin mukavampaa ja yksittäisen ihmisen työmäärä pysyy hyvin kohtuullisena. Tiedotusvastaavan pestin perustamisen myötä tapahtumista tiedottaminen on monipuolistunut ja kaikki tiedossa olevat tulevat tapahtumat löytyvät nyt myös NLY:n nettisivuilta tapahtumakalenterista. Ajantasaisin tiedotuskanava on paikallisosaston Facebook-ryhmä, mutta tapahtumista pyritään tiedottamaan NLY:n nettisivujen ja Facebookin lisäksi myös paikallisosaston sähköpostilistalla.

Koulutusvastaavan johdolla järjestettiin viime syksynä syöpäaiheinen pienryhmäkoulutus, joka saavutti huiman suosion – yli kolmannes kutsun saaneista alueen nuorista lääkäreistä osallistui koulutukseen ja koulutus sai osallistujilta erittäin positiivista palautetta. Ensi syksyn pienryhmäkoulutuksen suunnittelu on käynnistymässä ja aiheen valintaan on vielä mahdollisuus vaikuttaa, tästä tulee piakkoin lisätietoa paikallisosaston Facebook-ryhmään.

Viime vuonna paikallisosastotoiminta huipentui pikkujouluihin, joissa tuli testattua muun muassa kuuden hengen paljun vetoisuus (neljätoista nuorta lääkäriä). Alkuvuonna on ehditty järjestää hiihtoretki Pyhäselän jäällä saunan ja avantouinnin kera, laskiaisrieha perheen pienimmille ja vähän isommillekin sekä speksi-ilta, jolloin kävimme porukalla katsomassa Joensuun oman Rajaspeksin. Uutuutena kokeilimme jouskarisotaa, jossa kaksi joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan ampumalla jousipyssyllä pehmonuolia.

Hiihtokausi alkaa pikkuhiljaa lähennellä loppuaan täällä Pohjois-Karjalan perukoillakin ja toivon mukaan räntäsateetkin kohta taukoavat muutamaksi kuukaudeksi. Niinpä on aika suunnata katseet kohti tulevaa kesää. Jo perinteeksi muodostuneet NLY:n kesäsaunat tulevat tänäkin kesänä yhtä varmasti kuin hyttyset ja valoisat illat kauniine auringonlaskuineen tai kesäsateineen. Tänä kesänä on tiedossa myös pari vähän erilaista saunailtaa: kesäkuun alkupuolella erityisesti kandeille suunnattu klubikoulutus- ja saunailta, joka järjestetään yhteistyössä Pohjois-Karjalan lääkäriyhdistyksen kanssa ja kesäkuun loppupuolella rekrytointisaunailta yhdessä Siun soten kanssa. Näihin ja muihin kesäsaunoihin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Joensuun seudulla kesällä työskentelevät amanuenssit, kandit, nuoret ja vanhemmatkin lääkärit. Myös puolison ja lapset saa perinteisesti ottaa mukaan paikallisosaston tapahtumiin. Kesäsaunojen päivämäärät julkistetaan lähiviikkoina. Suunnitelmissa on myös jatkaa viime vuonna alkanutta ja koleasta kesäsäästä huolimatta (pipo ja hanskat olivat tarpeen tuona sateisena elokuun iltana) suuren osallistujajoukon kerännyttä uutta perinnettä, saunalauttaristeilyä Pyhäselällä. Lisäksi kesällä on tiedossa SUP-lautailua ja muutakin urheilullista lajikokeilua.

Syksyllä järjestettävässä vuosikokouksessa valitaan seuraavan vuoden johtokunta ja laaditaan toimintasuunnitelma. Uudet jäsenet ovat aina erittäin tervetulleita johtokuntaan ja se olisikin jatkuvuuden kannalta kovin toivottavaa, sillä moni meistä nykyisistä johtokuntalaisista on todennäköisesti lähivuosina siirtymässä muille paikkakunnille suorittamaan yliopistosairaalapalveluita. Mikään järjestöaktiivi ei missään nimessä tarvitse olla, jotta toimintaan voi tulla mukaan, vaan kiinnostus tehdä hyvällä porukalla mukavia asioita riittää vallan mainiosti.

Minna Pentti

Pohjois-Karjalan paikallisosaston puheenjohtaja

 

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.