Venla Heiskanen, 30, on Itä-Suomen yliopistosta valmistunut kauppatieteiden maisteri pääaineenaan innovaatiojohtaminen. Heiskanen on töissä NLY:ssä sähköisen viestintäympäristön kehityspäällikkönä. Innovaatioita käsittelevän gradunsa hän kirjoitti innovaatioprosessin alkupäähän liittyen. Vapaa-ajallaan hän kirjoittaa blogia innovaatiojohtamisesta, retkeilee, matkailee ja valokuvailee mm. Instagramiin.

Saat innovaatioista kiksejä.
Mun mielestäni on siistiä, että ihmiset keksivät uudenlaisia tapoja tehdä asioita. Vähän aikaa sitten Meksikossa esiteltiin opiskelijoiden keksimä polkupyörä, jota ei voi varastaa. Se on hienoa, kun vanha keksintö osataan nähdä uudessa valossa ja siihen tuodaan jotain uutta.

Olet kyllästynyt lääkärien juttuihin.
En ole vielä! Olen toisaalta ollut töissä vasta puoli vuotta [nauraa]. Lääkärien jutut ovat hauskoja ja ala mielenkiintoinen.

Et käytä Instagramissa filtereitä.
Käytän niitä melkein joka kuvassa, ne saavat kuvat näyttämään hyvältä.

Sinusta tulee isona jotain suurta.
[miettii] En tiedä tuleeko minusta suurta ammatillisesti ja toivottavasti ei myöskään fyysisesti. Haluan olla tärkeä lasteni ja läheisteni silmissä.

Olet hyvä työssäsi.
Olen! Olen innostunut ja motivoitunut ja tykkään tehdä näiden ihmisten kanssa töitä.

Viihdyt metsässä.
Viihdyn älyttömän hyvin metsässä. Harkitsin juuri, että lähtisin sienestämään, metsissä on nyt paljon sieniä.

Käytät töissä joogatrikoita.
Minulla on tänäänkin ollut trikoot töissä! Ovat kylläkin juoksutrikoot.

Olet konservatiivi.
Tietyissä asioissa kyllä.

Kuopio on takapajula.
No ei todellakaan! Kuopio on ihan loistava paikka. Kuopion tori ei ainakaan ole takapajula, siellä tapaa aina tuttuja. Kuopiossa on lupsakka savolaisilmapiiri.

Haluaisit mieluummin asua ulkomailla.
Toisinaan, ja olen asunutkin aika monta kertaa. Muutimme vuosi sitten takaisin Lontoosta. Olen asunut myös Kiinassa ja Italiassa.

Osaat soittaa kitaraa.
Osaan soittaa nuotiokitaraa! Tykkään laulaa niin paljon että halusin oppia säestämään itseäni. Kitaraa opettelin soittamaan ylioppilaskirjoitusten aikaan, ikään kuin silloin ei olisi ollut muuta tekemistä.

Laulat suihkussa.
Aina!

Teet NLY:n jäsenistä onnellisempia.
Se on työni suurin tarkoitus. Onnellisempia ja kiinnostuneempia lääkärien asioista.

Terveyskeskuksissa kaivattaisiin muita kuin lääkärijohtajia.
Lääkärit tuntevat oman alansa parhaiten, siksi kannattaisi antaa lääkäreille johtajakoulutusta. Tällä hetkellä lääkärit eivät saa sitä riittävästi. Molemmat ammattiryhmät voisivat varmasti täydentää toisiaan.

Olet hyvä alainen.
Mikolta [NLY:n puheenjohtaja Mikko Keränen] pitää kysyä! Yritän ainakin parhaani.

Olet hyvä johtaja.
Mulla ei koskaan ole ollut suoria alaisia, mutta yrittäisin olla niin hyvä johtaja kuin omilla tiedoilla pystyn. Johtajan pitää lähteä pois omalta mukavuusalueelta ja toimia esimerkkinä. Siinä haluaisin tehdä parhaani!