Hakuaika alkaa 1.9.2023 klo 08:00 ja päättyy 14.9.2023 klo 15:00 (päähaku). Lisähaku alkaa keväällä 1.2.2024 klo 08:00 ja päättyy 14.2.2024 klo 15:00. 

MITEN HAEN?

  1. Siirry Opintopolku-sivulle: Opintopolku.fi
  2. Sivun keskeltä löytyy hakukenttä, jonka vieressä on “rajaa” painike
  3. Rajaa haku “koulutustyyppi” kohdan alta ja valitse “koulutukset, jotka eivät johda tutkintoon” → erikoislääkärikoulutukset
  4. Hakua voi rajata kaupungin osalta kohdasta: ”Rajaa sijainnin mukaan”
  5. Valitse listasta haluamasi erikoislääkärikoulutus – alat eivät ole aakkos- tai kaupunkijärjestyksessä.
  6. Valitse: ”Täytä hakulomake”
  7. Hakulomake tulee olla kaikkine liitteineen (kts. alta ”Mitä tarvitaan”) lähetettynä hakuajan päättymiseen mennessä! Voit esikatsella hakemustasi ennen lähettämistä. Hakuaikana voit myös muokata hakemuksesi tietoja ja liitteitä. Huomioithan, että sinulla voi olla samanaikaisesti vain yksi erikoislääkärin tutkintoon johtava opinto-oikeus!

HAKUKOHTEET
Voit hakea kerrallaan vain yhtä koulutusohjelmaa yhdestä yliopistosta. Yliopisto- ja erikoisalakohtaiset haastatteluaikataulut, sekä aloituspaikkojen lukumäärät löydät osoitteesta laaketieteelliset.fi.

HENKILÖTIEDOT, KOULUTUSTAUSTA
Täytä henkilötietosi, vastaa koulutustaustaasi ja kielitaitoasi koskeviin kysymyksiin.

TYÖKOKEMUS
Työkokemus on jaettu kolmeen osa-alueeseen: terveyskeskustyö, hakukohteena olevan erikoisalan työkokemus ja työkokemus muilta erikoisaloilta. Vain Valviran laillistamispäätöksestä hakuajan alkamiseen asti kertynyt työkokemus lasketaan. Käytä tarvittaessa apunasi excel-muotoista laskuria, joka löytyy laaketieteelliset.fi -sivuston alaosasta “työkertymän laskuri”: https://www.laaketieteelliset.fi/ammatillinen-jatkokoulutus/opinto-oikeuden-hakeminen#tyokertyman-laskuri-8 

TIETEELLINEN KOKEMUS
Tieteelliseksi kokemukseksi hyväksytään JUFO-luokitellut julkaisut (tasot 1-3). Niitä ovat eri tieteenalojen johtavat julkaisut eli kansainväliset vertaisarvioidut lehdet ja kotimaiset alan näkökulmasta keskeisimmät julkaisukanavat eli tasokkaat kotimaiset tieteelliset julkaisut. Tällaisia tasokkaita kotimaisia julkaisuja ovat esimerkiksi Duodecim ja Lääkärilehti (JUFO 1). Paikallisia julkaisukanavia, kuten yliopistojen omia sarjoja ei hyväksytä. Voit tarkistaa oman julkaisusi Julkaisufoorumin hakupalvelusta: https://www.tsv.fi/julkaisufoorumi/haku.php Liitteeksi lisätään julkaistu artikkeli tai dokumentti artikkelin hyväksymisestä julkaisuun.

MOTIVAATIOKIRJE
Katso tarkka tehtävänanto Opintopolusta löytyvistä valintaperusteista. Maksimipituus 6000 merkkiä.
Motivaatiokirjeen tarkoituksena on saada hakija pohtimaan perusteluja hakea juuri kyseiseen yliopistoon ja kyseiselle alalle sekä omaa soveltuvuuttaan aiempien kokemuksiensa, ominaisuuksiensa ja ammatillisten tavoitteidensa puitteissa. Lisäksi motivaatiokirje toimii taustatietona haastatteluille. 

HYÖDYLLISIÄ SIVUSTOJA

Tarkemmat ohjeet ja usein kysytyt kysymykset löydät laaketieteelliset.fi -sivustolta.
STM:n sivut https://stm.fi/sotehenkilosto/erikoislaakarikoulutus
Julkaisufoorumi ja JUFO-tietokanta: https://julkaisufoorumi.fi/fi/julkaisufoorumi-0

https://jfp.csc.fi/
Työkokemuslaskuri: https://www.laaketieteelliset.fi/ammatillinen-jatkokoulutus/opinto-oikeuden-hakeminen#tyokertyman-laskuri-8 

 

NLY kerää palautetta, huolia, murheita, toiveita ja erityisesti kehitysideoita erikoislääkärihakuun liittyen. Voit olla yhteydessä NLY:n puheenjohtaja Riku Metsälään (riku.metsala@nly.fi) tai koulutusvaliokunnan puheenjohtaja Markus Hautamäkeen (markus.hautamaki@nly.fi).  

Alkuperäisen blogitekstin kirjoittanut Nelli Roininen, julkaistu tammikuussa 2021.